Αρχαιολογικοί Χώροι

Ρωμαϊκή Βίλα (Σκάλα)

Το 1957 ανακαλύφθηκε στην Σκάλα μια ρωμαϊκή βίλα του 3ου αιώνα π.χ. Η βίλα διακοσμείται από έξοχα μωσαϊκά, τα οποία ήταν η εργασία του καλλιτέχνη Krateros. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιδιοκτήτης ήταν εύπορος Ρωμαίος δεδομένου ότι η βίλα είχε θερμά λουτρά. Τα ερείπια ενός δωρικού ναού του 5ου αιώνα αφιερωμένου στον θεό Απόλλωνα, βρέθηκαν στα περίχωρα της Σκάλας.

Μεγέθυνση Εικόνας

Πόρος

Έχει επικυρωθεί πως κατά την αρχαιότητα διερχόμενα πλοία απο και προς την Ιταλία, τη Σικελία, ή τη Μάλτα έπιαναν λιμάνι στον κόλπο του Πόρου.
Επιπλέον, ένας ναός αφιερωμένος στον θεό Ποσειδώνα έχει ανακαλυφθεί στην ίδια περιοχή, τα μωσαϊκα του μπορείτε να τα θαυμάσετε στο αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου.

Μεγέθυνση Εικόνας

Κράνη (Αργοστόλι)

Τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Κράνης (7ος και 6ος αιώνας π.χ), μαζί με τα διάσημα κυκλώπεια τείχη που προστατεύαν την περιοχή, έχουν ανακαλυφθεί στις όχθες της γραφικής λίμνης του Κούταβου. Επίσης τα ερείπια ενος δωρικού ναού αφιερομένου στη θεά ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και της αρχαίας επιγραφής «Τριοπίς Δάματρι και Κόρα» που βρέθηκε 3χλμ ανατολικότερα , δίνει στην περιοχή μεγάλη αρχαιολογική αξία . Μέρος των ευρημάτων μπορείτε να δείτε στο αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου.

Μεγέθυνση Εικόνας